HTML

Állatvilág Net

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Állatvilág - a háziállatok és a vadon szava

Házi és vadállatok: videók, hirek, írások.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Külső feed

Houston we have a problem

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

ajándék (1) akt (1) álaltvilág (1) állat (2) állatfilmek (1) állati (2) állatképek (1) állatmentés (1) állatok (4) állatorvos (1) állatvédelem (4) állatvédők (2) állatviadal (1) allatvilág (1) állatvilág (1) allergiás (1) alternatív (1) animal (1) antarktisz (1) anyám (1) barát (1) bérkilövő (1) bőrgyulladás (1) borz (1) celeb (2) cesar (2) channel (1) chile (1) cinema (1) delfin (2) delfinek (1) delta (1) dzsungel (1) eb (2) ecclestone (2) elmék (1) erdélyi (1) éva (1) expedíció (1) falkavezér (1) farkaskutya (1) fegyelem (1) felmelegedés (1) filmek (1) fióka (1) fog (1) fogászat (1) fogszuvasodás (1) fóka (1) fórum (1) geographic (1) globális (1) gólya (1) gyereknek (1) gyógyászat (1) hal (1) hányás (1) harc (1) hasmenés (1) háziállat (2) hím (1) hirdetések (1) homeopátia (1) homo (1) homoszexuális (1) horváth (1) húsvét (1) identitás (1) ingyenmozi (1) jelölés (1) juhász (1) juhászkutya (1) kaland (1) kalap (1) képek (1) kilövés (1) kirándulás (1) kiskedvencek (1) klímakonferencia (1) könyv (1) kutya (10) kutyadoki (1) kutyafajta (1) kutyafuttató (1) kutyaharapás (1) kutyák (3) kutyaképzés (1) kutyatámadás (1) kutyaviadal (1) légzőszervi (1) lelövés (1) lovak (1) macsak (1) macskák (1) majom (1) marketing (1) maugli (1) megbetegedések (1) mérgezések (1) merle (1) mesefilmek (1) mezelen (1) microchip (1) mikrocsip (1) millan (2) mónika (1) mozgásszervi (1) mozi (1) műsor (1) műtétek (1) national (1) német (1) novella (5) nude (1) nyúl (1) nyuszi (1) panaszok (1) peta (3) pingvin (1) pitbull (1) planet (1) pókaszbásúak (1) pornósztár (1) puma (1) rajzfilmek (1) rákok (1) reggeli (1) reklám (1) reklámvideó (1) rendelet (1) rendőrautó (1) rendőrség (1) róka (1) rovarok (1) rtl (1) sétáltatás (1) show (1) sorozat (1) szépségkirálynő (1) szovjet (1) sztárok (1) sztori (2) tamara (1) thén (1) tiltott (1) történet (5) törvény (1) tyúk (1) űzi (1) vadállat (1) vadállatok (3) vadász (1) vadat (1) vadőr (1) vau (1) vetítés (1) vicces (1) videók (1) viselkedés (1) viselkedészavar (1) viselkedészavarok (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

A Lord ajándéka

2010.02.25. 21:04 allatvilag

˝Dús, hosszú, szőke haja kibomolva tekergett gyűrött párnáján. Kéjtől hullámzó, aranypihés, lapos hasán - felhúzott, széttárt combjai között - égnek meredő farokkal, zacskó fülekkel, hosszú, erős orrát leszegve, lefetyelő nyelvével a “ Basset Hound˝, a kedves kis Bobby kutya munkálkodott… ˝

A tenger felől alacsonyan szálló, fekete felhőket hajtott az orkán a szárazföld fölé. A fák alázatosan görnyedtek földig, a keskeny aszfaltos úton óriási tócsákba gyűlt az esővíz. Az öreg Lord MacLean királykék Jaguárja sivító gumikkal fordult az ősi skót kastély bejáratához. A kétszáz lóerős motor utolsó hörrenésére libériás inas jelent meg az ajtóban, kezében óriási, nyitott fekete esernyővel.
- Üdvözlöm a házban, Uram! - tartotta parapléját kocsijából kilépő gazdája fölé.
- Jó napot, Williams! - húzta össze magán felöltőjét az idős lord. - Kérem vegye ki a kocsiból azt a kosarat, és hozza utánam a dolgozószobámba.
- Igenis, Uram! - emelte fel a díszesen csomagolt holmit az inas. Nem volt nehéz, alig néhány fontot nyomhatott az egész. Ahogy elegánsan, maga előtt tartva vitte gazdája után, úgy érezte, mintha megmozdult volna a tartalma… Világosan érezte, valami élőlény lehet a csomagban, nem pedig élettelen tárgy. A sötét tölgyfa burkolatú dolgozószobában óvatosan tette le terhét a hatalmas íróasztalra.
- Köszönöm, Williams, elmehet! - intett a lord. - Kérem, szóljon a feleségemnek, hogy megérkeztem és itt várom.
- Azonnal, Uram! - fordult sarkon az inas, azzal fejét méltóságteljesen hordva kivonult a szobából, hogy értesítse Mrs. MacLeant férje megérkeztéről.

A lord az ablak melletti bárpulthoz lépett és töltött magának egy serryt. Az italt kóstolgatva kiválasztott egy szivart, ujjaival szakértően végigropogtatta, ráérősen levágta a végét, majd arany öngyújtója tüzével meggyújtotta a Havannát. Bodor füstfelleget pöfékelve telepedett le a kandalló előtt álló öblös karosszékbe, lábát messzire előrenyújtva élvezettel nézett a kavargó lángokba.
A Skót-felföldről lezúduló viharos szél hol mély basszus hangon dorombolt, hol elkárhozott lélekként sikongatott az ősi kastély füstös kürtőjében. A lángok, mintha láthatatlan karmester irányította volna őket, táncot jártak a hangra. Hol sunyin meglapultak, egy pillanatra sötétségbe borítva az óriási szobát, hol villámgyorsan felugrottak, vörös és sárga fénnyel ragyogva be az ódon bútorokat.

A folyosó felől halk léptek koppanása hallatszott, a feltáruló ajtóban csinos fiatal hölgy állt.
- Jó estét, drágám! - ugrott fel a lord, s karját kitárva sietett ifjú hitvese elé.
- Oh, drága John! - omlott a férfi vállára a fiatalasszony. - Rettenetesen féltettem ebben a szörnyű viharban! Úgy hallottam, egész Észak-Skóciában ilyen pocsék az idő. Aberdeentől egészen az Orkney-szigetekig tombol az orkán. Nagyon örülök, hogy sikerült épségben hazajutnia. De mesélje el kérem, miért késett el a teáról?
- Először is foglaljon helyet itt a tűz mellett kedvesem - ültette le ifjú nejét a lord, - azután töltök magának is egy pohár serryt, végül válaszolok minden kérdésére.
Mrs. MacLean kényelmesen elhelyezkedett karosszékben. Selyemharisnyás lábát a lobogó lángok felé nyújtva várta férje beszámolóját. Az idős lord gyengéd csók kíséretében nyújtotta kedvesének poharát.
- És most jöhet a történet - telepedett asszonya mellé a férfi. - Az egész ott kezdődött, hogy holnap lesz egy éve, amikor megismertem magát, drágám. Amint megláttam a Keith melletti parkban a kicsi kutyájával sétálni, megdobbant a szívem! Ez az ifjú hölgy, - mondtam magamban - ha még nincs férjnél, csakis az én feleségem lesz! Régi barátunk, MacMullock még aznap délután bemutatott bennünket egymásnak. Egy hónap múlva megkértem a kezét és már lassan fél éve, hogy a feleségem és e kastély úrnője lett…
- De drága John! Ezt én éppen olyan jól tudom, mint maga! Igaz, nem tartom annyira pontosan számon az időpontokat, de azért a lényeges dolgokra emlékszem. Nem mindennap kéri meg az ember kezét egy lord! Nem mindennap lehet részese egy ilyen csodálatos esküvőnek, és sajnos nem mindennap veszít el az ember egy hű barátot… Szegény kicsi Bobby kutyám! Olyan kedves volt, olyan drága! Nagyon hiányzik selymes pofácskája; bársonyos szőre; hosszú, erős orra; puha, érdes nyelve… Pont az esküvőt megelőző nap lőtte le a papa. Véletlenül, fegyvertisztítás közben sült el a revolvere.
- Tudom, kedves Maud! És most érkeztem el mondanivalóm lényegéhez! Észrevettem, hogy azóta is mennyire bánkódik szegény Bobby elvesztése miatt. Nos, néhány napja megláttam a városban az állatkereskedőnél valamit…
- John! - sikoltott fel a fiatalasszony, - csak nem…
- De igen, drágám! - mosolygott feleségére a férfi. - Pont olyan, mint Bobby! De döntse el maga. Ott van a kosárban az íróasztalon.
Az asszony izgatottan bontotta fel a díszes csomagolást. A hajlékony vesszőből font kosárkában összegömbölyödve parányi kölyökkutya szuszogott. Orrocskáját parányi farkincája alá dugta, rövid kis lábacskáit maga alá húzva szinte betakarózott óriási, lepsi füleivel.
- Istenem John, egy basset… egy igazi basset hound, pont olyan, mint szegény Bobby volt. - örvendezett Maud.
- Igen drágám, pont olyan. A kereskedő szerint abból a kennelből való, ahonnan Bobby is származott. - mondta a lord. - Olyan nyolc hetes lehet. Úgy gondoltam, ennél szebb ajándékot úgy sem tudnék adni magának…
- Így van drága barátom - ölelte magához az ébredező kis jószágot Mrs. MacLean, - ez a legszebb ajándék, amit megismerkedésünk évfordulójára kaphattam. Ugyanolyanra fogom nevelni, tanítani, ugyanúgy fogom szeretni, mint szegény Bobbymat. Olyan boldog vagyok! Nagyon köszönöm magának!

Egy év telt el…
A tenger felől alacsonyan szálló fekete felhőket hajtott az orkán a szárazföld fölé. A fák alázatosan görnyedtek földig, a keskeny aszfaltos úton óriási tócsákba gyűlt az esővíz. Az öreg Lord MacLean királykék Jaguárja sivító gumikkal fordult az ősi skót kastély bejáratához. A kétszáz lóerős motor utolsó hörrenésére libériás inas jelent meg az ajtóban, kezében óriási, nyitott fekete esernyővel.
- Üdvözlöm a házban, Uram! - tartotta parapléját a kocsijából kilépő gazdája fölé.
- Jó napot, Williams! - húzta össze magán felöltőjét az idős lord. - Kérem vegye ki a kocsiból azt a csomagot, és hozza utánam a dolgozószobámba.
- Igenis, Uram! - emelte fel a díszesen csomagolt holmit az inas. Nem volt nehéz, alig néhány fontot nyomhatott az egész. Elegánsan maga előtt tartva vitte gazdája után. A sötét tölgyfa burkolatú dolgozószobában óvatosan tette le terhét a hatalmas íróasztalra.
- Köszönöm, Williams, elmehet! - intett a lord. - Kérem, szóljon a feleségemnek, hogy megérkeztem és itt várom. Illetve nem! - gondolta meg magát -, magam megyek hozzá! Így nagyobb lesz a meglepetés!
- Ahogy kívánja, Uram! - fordult sarkon az inas, azzal fejét méltóságteljesen fennhordva kivonult a szobából.

Az öreg lord ajándékát, egy drága, Ming-dinasztia korából származó kínai porcelánvázát hóna alá kapva óvatosan lépkedett a faburkolatú, sötét folyosón felesége lakosztálya felé. Mindenfelől ősei tekintettek le rá a falakról, a megfeketedett festményekről. Némelyik szeméből szemrehányást vélt kiolvasni:
“ - Ostoba vénember! Elvenni egy ötven évvel fiatalabb nőt? Nem félsz a szarvaktól?˝
Mások tekintetéből pedig ez sugárzott:
“ - A mi vérünk! Elvenni egy ötven évvel fiatalabb nőt! Ez igen, ne félj semmitől!
Bizonytalanul nyitott be felesége lakosztálya ajtaján. Nem is emlékezett rá pontosan, mikor járt nála utoljára.
- Pontosan egy éve, - jutott eszébe hirtelen. - Amikor az új Bobbyt ajándékoztam Maudnak! Milyen gyorsan elment ez az esztendő!
Lába mélyen süppedt a padlót borító vastag szőnyegbe. Nesztelenül ért Mrs. MacLean hálószobája elé. A résre nyitott ajtón keresztül furcsa hangok szűrődtek ki. Lihegés, sóhajtás, nyöszörgés… mindez valami cuppogó, csámcsogó szuttyogással vegyítve…
A lord óvatosan belesett a szobába. Feleségét látta bent kedves, selymes pofácskájú, bársonyos szőrű kis Bobby kutyájával…
Maud az ajtóval szemben az óriási ágyon feküdt csukott szemmel, meztelenül, karjait szétvetve. Dús, hosszú, szőke haja kibomolva tekergett gyűrött párnáján. Kéjtől hullámzó, aranypihés, lapos hasán - felhúzott, széttárt combjai között - égnek meredő farokkal, zacskó fülekkel, hosszú, erős orrát leszegve, lefetyelő nyelvével a “ Basset Hound˝, a kedves kis Bobby kutya munkálkodott…
 

Szólj hozzá!

Címkék: novella történet sztori

A bejegyzés trackback címe:

https://z-oo.blog.hu/api/trackback/id/tr881804059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása